Babahordozóink élettartama növelhető a következő trükkök betartásával:

✔  Mosás előtt vedd ki a derékpántot vagy állítsd maximális szélességre a body-t, hogy a gyűrődések kisimuljanak rajta. Minden csatot kapcsolj be és a tarkó szűkítő-, body összehúzó- és a lapcsuklya összehúzó zsinórt lazítsd ki.

✔  Formázott babahordozót, szövött- és rugalmas kendőt minden esetben mosózsákban moss. Ha nincs mosózsákod, egy kispárna huzat is megfelelő. 🙂

✔  Ne használj erős vegyszereket, öblítőt, mosódiót, mosószódát. (Normál esetben mosószer nélkül is indíthatod a mosógépet, a dobban, csövekben felgyűlt tisztítószerek is kifejtik hatásukat)

✔  Kímélő vagy normál rövid programon mosd hordozóidat, maximum 40°C -on, 800 fordulattal.

✔  Ha teheted, száríts fektetve. Szárítógépet semmiképpen se használj!

✔  Szövött kendőből készült hordozók esetében ajánlott 2-3 havonta teljes mosást tartani, majd a hordozó textil részét (body) vasalni, hogy az egyoldalú terhelés miatt a szövésben esetlegesen keletkezett egyenetlenségek (ún. szálcsúszások) helyre tudjanak állni.

✔  Ennél gyakrabban történő teljes mosás helyett a helyi, kézzel történő tisztítást érdemes választani, amennyiben lehetséges. A ritkábban történő mosással növelheted a hordozó élettartamát.

Mindezek mellett hordozóinkra és egyéb textil termékeinkre a következő mosási útmutató érvényes:

ringa mosasi utmutato