Korábban már írtunk a három legfontosabb babahordozó alapanyagunk előnyeiről és hátrányairól. Ha még nem olvastad a Melyik a jobb választás: dekoros, kendős vagy sávoly babahordozó? című blogbejegyzésünket, ajánlom azt is figyelmedbe.

A simple (kívül-belül sávoly) RINGA fuba csatos hurcikat úgy tartják itthon számon, mint az egyik legjobb ár-érték arányú mindenhol állítható babahordozót. Éppen ezért rengetegen választjátok ezt a típust. Emellett viszont sok kérdés érkezik azzal kapcsolatban is, hogy vajon mivel tud kevesebbet ez a hurcink, ha az ára ennyivel kedvezőbb.

A válaszom röviden annyi, hogy semmivel. Picit hosszabban pedig annyi, hogy a használatban semmivel nem tud kevesebbet, maximum az esztétika területén nyújthat többet egy kendős vagy dekoros fuba. Illetve mivel egyszínű, a kosz esetleg hamarabb meglátszik rajta, mint egy mintás anyagon.

Lássuk, milyen előnyökkel bír a verhetetlen ár mellett egy kívül-belül sávoly babahordozó.

Könnyen tisztítható

Az alapanyagul szolgáló pamutsávolyt úgy tervezték és készítik, hogy akár munkaruhákhoz használva is megfelelő legyen, emiatt a tisztítása rendkívül egyszerű és jól bírja a komolyabb foltok eltávolítását is. Itt találsz bővebb információt erről: Babahordozó mosási, tiszítási útmutató.

Bírja a strapát

A sávoly anyag sokkal tartósabb, stapabíróbb, mint a kendő vagy a dekorvászon. Masszív, erős textil, ugyanakkor már rövid használat után is puhává válik.

Nagy súlyhoz ideális

Akár 25 kg-ot is bátran vihetsz benne. A többi hurcinknak sem esik baja egyébként nagy súly alatt, maximum a babapopsi alatti részen tud megnyúlni a kendő vagy a dekor, ha sokáig viszel benne „extrém súlyú” hurcitölteléket. A két réteg sávoly azonban bombabiztosan tart.

Bármilyen ruhádhoz passzol

Ha odafigyelsz arra, mi van rajtad, az egyszínű hordozóval nem lőhetsz mellé, ami a divatot illeti, hiszen nyugodtan vehetsz fel mellé mintás ruhákat, nem tűnsz majd úgy, mint egy vidám hippi. Persze időnként szerintem sokan szeretünk úgy kinézni, de jó, ha visszafogott is tudsz maradni, ha éppen ahhoz van kedved.

Apa is szívesebben hordoz benne

Sokszor azért vásároltok tőlünk egy kendős vagy dekoros hurci mellé egy sávolyt is, hogy apa többet hordozzon. Sok férfi nem hajlandó mintás hordozót használni, mert úgy érzik, veszítenek férfiasságukból. Bezzeg, ha tudnák, hogy egy kisgyerekes anyukának milyen szexi tud lenni egy hordozó apuka…

Verhetetlen áron beszerezhető

Nagyon fontos szempont a többség számára. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy babahordozóink árában már az alvócsuklya is szerepel, nem véletlen, hogy sokak szerint Magyarország egyik legjobb ár-érték arányú, minőségi babahordozója a simple sávoly RINGA fuba. Tudom, hogy sok család kifejezetten olcsó babahordozót szeretne vásárolni, emiatt a lehető legjobban igyekszünk alacsonyan tartani a simple hurcik árát. Ha még így is megterhelő a családi kasszának, érdemes előrendelés keretein belül beszerezni, hiszen így két részletben is tudsz fizetni. Arra is nyitottak szoktunk lenni, hogy két külön hónapra elosztva rendezzétek az anyagiakat.

Minőségi, minősített pamut

100% pamut sávoly alapanyagainkat nem random méteráru boltokban szerezzük be, hanem egy rendkívül megbízható hazai partnerünktől vásároljuk, hogy elkerüljük a kétes eredetű textileket, pl káros festékanyagokat tartalmazó ázsiai anyagokat. Az általunk használt sávolyok egytől egyig Oeko-Tex 100 minősítéssel rendelkeznek. Babahordozóink nem tartalmaznak a kicsik számára káros alapanyagokat.

Természetesen, mint mindennek, a kívül-belül sávoly babahordozóknak is vannak hátrányaik, bár tény, hogy nem túl sok és mindegyik, ami eszembe jutott, a kinézettel kapcsolatos.

Egyrészt sokak szerint nem olyan szép, mint egy mintás babahordozó és nem is kelt prémium benyomást, hiába az elérhető legjobb anyagok felhasználásával készült. Másrészt a kosz és a nap vagy fogzós babanyál okozta színkopások hamarabb meglátszanak rajta. És ennyi.

Hiába agyaltam már olyan sokat ezen, más hátrány nem jutott eszembe. Maximum a kívül-belül kendős babahordozókhoz képest lehet még felróni a sávolyosnak, hogy nem olyan ölelős. De kívül-belül kendős hurcit nagyon ritkán szoktatok tőlünk kérni, hiszen leginkább kisebb babáknál van előnyük.

10 gyönyörű színben megtalálod webshopunkban a Simple sávoly fuba csatos hurcikat:

Ha épp nincs készleten a kiszemelt színben, előrendelés esetén az  elkészülési idő kb 1,5 hét.