Gyakran előkerül a kérdés különböző fórumokon és tőlünk is gyakran kérdezitek, hogy miben különböznek a sávoly, dekoros és kendős babahordozóink.
Melyik a jobb? Sajnos nem létezik egyértelmű válasz. Ha lenne, akkor csak olyan hurcikat készítenénk. Azonban vannak olyan tényezők, amiket mérlegelve Te is el tudod dönteni, hogy számodra melyik az ideális választás.

Ebben a posztban tömören és röviden bemutatom Neked a különböző anyagú babahordozók legfontosabb előnyeit és hátrányait. Nyilván ennél jóval többet is felsorolhatnék, de tudom, hogy szülőként kevés az időd, így a lényegre szorítkozom.

Mivel a RINGA blogban olvasod ezt a bejegyzést, a hurci fazonjáról, kialakításáról nem fogok beszélni, mert nálunk mindhárom anyagból ugyan az a konstukció készül. Tehát mindegyik babahordozónk szélessége és magassága pontosan és mm-ről mm-re állítható, különleges két régetű vállpánt párnázása van, puha, ugyanakkor babapopó alatt merev derékpánttal rendelkezik, stb.

 

Sávoly hordozó

Sávoly Fuba csatos hordozó

Előnyök:

➕ Rendkívül jó ár-érték arány

➕ Legtöbb öltözékhez passzol

➕ Strapabíró anyag

➕ Oeko-Tex 100 minősítésű pamutból készül

➕ Nagy súlyú gyereket is hordozhatsz benne, nem fog megnyúlni az anyag. (25 kg feletti gyerekek hordozását is be szokták vállalni sávoly fubában túrázásnál, városnézésnél, stb)

Hátrányok:

➖ Sokak szerint nem olyan szép, mint egy mintás hordozó.

➖ Mivel egyszínű, hamarabb meglátszik rajta a kosz és az esetleges színkopás.

➖ Hiába prémium minőségű termék, kinézetre egyszerűbbnek tűnhet.

Dekoros Fuba

Dekoros fuba csatos hordozó

Előnyök:

➕ Elképesztő mennyiségű minta elérhető belőle.

➕ Prémium minőségű amerikai designer pamut dekorvásznakat használunk.

➕ A mintának köszönhetően a kosz és az esetleges fakulások kevésbé feltűnőek.

➕ A gyártástechnológiának és a pluszban felhasznált anyagoknak köszönhetően szintén igazán nagy súlyt is bátran hordozhatsz benne.

Hátrányok:

➖ Magasabb az ára, mint a sávoly verziónak.

 

Kendős fuba

Kendős fuba csatos babahordozó

Előnyök:

➕ Akár teljesen egyedi és megismételhetetlen hordozód is lehet.

➕ A babahordozó kendők anyaga puha és ölelős. Főleg, ha a body belső oldala is kendő.

➕ Egy rétegű, így szellős lapcsuklya.

➕ A pántok külső fele is lehet kendőből.

➕ Nem csupán érzetre, hanem kinézetre is prémium hatású.

Hátrányok:

➖ A kendőanyag szövéséből adódóan több odafigyelést igényel. Pl ha nem mosod megfelelő időközönként, előfordulhat, hogy a varrások mentén a szálak elcsúsznak. A mosási útmutató betartása mellett azonban ilyesmi nem szokott előfordulni.

➖ Drágább, mint egy sávoly vagy dekoros fuba, de nemzetközi viszonylatban még így is jobb áron be tudod szerezni, mint egy fix vagy korlátozottan állítható méretű csatos hordozót

A fentiek ismeretében szoktam javasolni a döntést. Mindegyik típusnak megvannak a maga előnyei és hátrányai, azt érdemes mérlegelned, hogy Neked melyek a fontosabbak.